Thursday 4 March 2010

Detstvo je krátke, infantilnosť je večná...

Minule som písala o kolekcii Miu Miu, ktorá je strašne vtipná a intelektuálna a ironická. Pretože jednotlivé kúsky, ktoré by inak nestáli za reč, sú potlačené infantilnými vzormi, bežne sa vyskytujúcimi na kojeneckých podbradníčkoch, pyžamkách a tapetách určených do detských izieb. (Celý článok tu.) Tiež som spomínala, že by som si to pokojne obliekla. Ale to som ja (predstavujte si ma ako ryšavú Ditu von Teese, krivky na to mám, len som väčšinou oblečená teplejšie). A ak som to aj nemyslela ironicky, ono by to na mne ironicky pôsobilo.

Za to Keira Knightley, ktorá je tiež zhruba v mojom veku, má úplne inú... hmmm.... povedzme, že ak v novinách uverejnia fotku, kde sa s priateľom kúpu v mori, je potrebné uviesť, ktorá je ona. Niektoré ženy jednoducho vždy pôsobia mladšie, pretože bez opätkov by si búchali hlavu do stola a v nesprávnom odeve budú mať postavu ako prepubescentný chlapec. Je mi ľúto, že musím konštatovať to, čo je inak očividné, ale Keira je presne z tejto kategórie. Nechápte ma zle, ako herečku ju celkom môžem a naozaj jej doprajem doživotné podozrievanie v baroch a kluboch, či už má 18. Ale čo je veľa, to je moc a toto vyzerá, ako keby malá Keira šla po prvý krát do škôlky. A to je aj celkom smutné, vzhľadom na to, že tá blúzka sa mi naozaj páči a na mne by vyzerala totálne skvele. Ach jo. Keira, zavolaj mi, niečo vymyslíme. Vymením tvoj outfit Miu Miu, za šaty Chloé....

4 comments:

LUCAS - Lukáš Čunderlík said...

máš pravdu... vyzerá úplne jak malá školáčka:)(ty vieš všetko tak perfektne vystihnúť-klobúk dole)trošku mi to zaváňa i Lolitkiným stylom...ale inak tie oblečky nemajú chybu;)

Dana said...

pravda!strašná kombinácia!a tie hrubé podrážky k takým chudým nožkám!otrasné!

Anonymous said...

Až na tie topanky a mohla si rozpustit vlasy docela zlate :o)

Bambi said...

Já nevím, no...líbí se mi oblečení, boty. Ale při pohledu na Keiru mě napadá jědno jediné slovo: HLAD....(protože, jestli si to ještě někdo pamatuje, v Pirátech vypadala tak o 10 líp..:)