Friday 8 January 2010

Ehm, ehm...

Po predchádzajúcej konzultácii s kamarátom právnikom som sa rozhodla, že moje presvedčenie je silnejšie ako strach a keď niečo nie je OK, tak to jednoducho musím povedať. Ale keďže Martin Šútovec, alias Shooty čelí žalobe za karikatúru premiéra (čo už samo o sebe je výsmechom celej demokracie), to, čo chcem teraz napísať ja, by bolo minimálne na ročný zákaz priblížiť sa k internetu na 200 metrov (haha). A presne preto to nenapíšem.
Napíšem ale to, že keď slovenská polícia je taká "bombová", že dáva vlastným občanom bez ich vedomia do cestovnej batožiny výbušniny a minister vnútra nemá dosť hanby ani na to, aby po pochybení odvolal zodpovedných alebo nedajbože vzal zodpovednosť na seba a odstúpil... Nuž čo by ste potom čakali od takzvanej módnej polície (ktorá funguje na online magazíne lesk.sk)?

Výrok, že "Monika Beňová Flašíková je slovenská Sharon Stone". Áno, čítate dobre. Poslankyni sa módna redaktorka (ktorej meno nie je uvedené) tejto rubriky pokúšala zalichotiť prirovnaním k herečke, ktorá sa preslávila kontroverziou a tým, že vlastne nikto nevie, či vo filme Basic Instinct ukazovala len nohavičky, alebo ich vôbec nemala. Pre každú slušnú ženu by toto bola urážka. Pre niekoho zo spomínanej módnej polície je to ale kompliment. (Alebo sú veľmi prešibaní a chceli niečo naznačiť...)
Ak ale političku a ženu vo verejnej funkcii porovnávajú s pofidérnymi herečkami, tak niečo asi nerobí dobre. Ak som žena v politike, tak sa moje štýlové ašpirácie točia okolo mien ako Jackie Onasis, Diana, Margaret Thatcher, Besette Kennedy, Eva Peron alebo Michelle Obama. Áno, prvá dáma Francúzska bola modelkou a nafotila svojho času akty. Nič to nemení na tom, že sa v roli prvej dámy ako dáma oblieka. A platí to aj o voľnom čase, pretože rola politika, alebo verejná funkcia nie je časovo ohraničená na 8 hodím denne. Takto si predstavujem ženu vo verejnej funkcii, ktorá sa zrovna venuje zábave: Jackie O'
(zdroj fotografie)


A takto sa na zábavu obliekla pani Beňová Flašíková: klik sem. Prosím, prečítajte si aj komentár módnej polície, pretože stojí za to. Nič z použitých prívlastkov jej outfitu mi nepríde pre politickú kariéru vhodné. Nechám Vás, aby ste si domysleli, čo sa mi odohrávalo v hlave a čo boli asi moje slová. A teraz už asi každý chápe, prečo mi právnik poradil prenesene si kusnúť do jazyka. To mi ale až taký problém nerobí, pretože ja sa takmer nikdy nevyjadrujem tak, ako sa pani euro-poslankyňa obliekla (to jest ako... -ehm- ... vulgárne).


Takto sa seriózna politička podľa mňa obliekať nemá. Jednoducho to nie je vhodné. Keby si to obliekla ľubovoľná modelka/ moderátorka/ dievča od vedľa/ speváčka/ herečka/ ktokoľvek, tak to beriem. Síce by to nebolo o nič krajšie, ale cítila by som sa podstatne lepšie. Pretože ak to má na sebe osoba reprezentujúca nielen seba, ale celú krajinu a hodnoty vládnúcej politickej strany, v ktorej je aktívna, tak to už nie je len jednoducho škaredé oblečenie. Je to zjavný nedostatok politickej kultúry a/ alebo kultúry obliekania. Ale predovšetkým je to prejav nedostatku súdnosti. A to je hlavne v politickom živote podstatne horšie ako nejaké módne faux pas.

7 comments:

Sara said...

Podla mna je vsetko v poriadku, ved jej oblecenie iba presne vystihuje politiku strany, ktoru reprezentuje - sice lacne, s deravym zakladom a o nicom, ale mnohym (vid teta modna redaktorka) sa prave toto paci...skoda,lebo inak je to pekna zena.

martinarenelt said...

co k tomu dodat... aha!... http://www.sme.sk/foto/oksprava/ludia_titulka/benova1_res.jpg

apropos: "Takto si predstavujem ženu vo verejnej funkcii, ktorá sa zrovna venuje zábave"... nuz, grandiozny popis :) (ja by som sa ani len nenaukladala do danej pozicie ;))

Cocci said...
This comment has been removed by the author.
Cocci said...

Dokonale vystizne a plne sa s tvojim nazorom stotoznujem, aj ked musim povedat, ze horsie obisla vo fotke, co uz stihla linknut martinarenelt, podla mna do parlamentu ABSOLUTNE nevhodne a to nehovoriac o tom, ze prave vtedy sa konala oficialne uctenie pamiatky papeze Jan Pavla II, ktory akurat zomrel. Jedine, co ma tesi, ze sme si tym neurobili celoeuropsku hanbu, lebo novinari spravili z Moniky slovinsku poslankynu ;)

Biancaprincipessa said...

ja akurat nerozumiem tomu, ze ked kliknem na ten link je to v kategorii modne shity a autor/stylista:D ci co to chce byt ju ospevuje..Absolutne sa aj ja stotoznujem z nazorom S. a pridavam svoj-ked uz Monika nebere do uvahy kde pracuje a koho reprezentuje mala by brat do uvahy ze tak ci onak toto podla mna nie je oblecenie na zenu v strednych rokoch...

kaja said...

a nie je ten popis nieco ako zly vtip? ked je to v kategorii ,, najhorsie,, ??
ale suhlasim, ako toto monika fakt prehnala!!

Patrik Gurčík said...

tak nemyslim si, ze by Sharon Stone bola nejakou pofidernou hereckou, ona vo filme Basic Instinct hrala hlavnu postavu, ona nie je tou hlavnou postavou...
nie som fanusikom pani Benovej ale jej styl sa mi paci, podla mna je to politicka kracajuca s dobou a netlacil by som j do style Jackie Kennedy, i ked si tu damu vazim, predsa len "posobila " v trosku inom casovom obdobi a to zrovna najma v okoch 60tych a teraz mame tretie tisicrocie....