Thursday 10 December 2009

Módna prehliadka po slovensky

Ak na Slovensku máme aspoň dve veci, za ktoré sa nemusíme hambiť, sú to jednoznačne hokejisti a modelky. Oboje už po dlhé roky úspešne vyvážame do zahraničia a zjavne to tak pôjde aj ďalej, pretože mladších talentov a geneticky dobre vybavených šťastlivcov neubúda.
Nejde mi preto do hlavy, keď sa u nás robí módna prehliadka, prečo na nej nie je jediná modelka. Namiesto toho máme ale kadejaké nedovarené (možno občas trošilinku pripečené) celebrity. Prečo ich teda nepoužiť ako modelov a modelky? Pre toto:


(foto aktuality.sk)

Zuzana Bottková je jedna z tých slovenských návrhárok, ktorá má zjavne talent a aj meno, keďže jej za modelky zaskakovala polka bulvárneho časopisu, ale neviem, či to bol až tak dobrý nápad. Upraviť niečo na mieru modelkám, ktoré majú všetky veľmi podobné miery a reálnym ženám, ktoré v istých partiách kypia je totiž sakramentsky veľký rozdiel. Rovnako markantný je aj rozdiel medzi tým, ako budú šaty pôsobiť na násťročnej krásnej dievčine a na bývalej redaktorke STV, ktorá by jej mohla byť babičkou. Takže ak sa pani Bottková rozhodne, že chce svoje šaty predať aj niekomu inému, než svojim "modelkám", prosím si urobiť módnu prehliadku, ktorá si tento názov aj zaslúži. 
Ako ste si všimli, vyhýbam sa komentovaniu šiat, pretože sa mi nechce veriť, že to, čo je na obrázku sú naozaj novo-navrhnuté šaty. To ani nemôže byť. Však? Povedzte mi, že to nie je nová kolekcia... Prosím.

8 comments:

Lev bez hrivy said...

Des.
(Mam rad trojpismenove slova, ktore maju v strede "e". ;-)

kaja said...

presne nad tymto uvazujem vzdy aj aj, preco tam daju radsej moderatorky ako nejake super modelky, ktore predsa mame a vo svete su uspesne. jedine na co som prisla je, ze asi ti ludia tie modelky nepoznaju :-( ale to je velmi smutne...

Lev bez hrivy said...

kaja, dovod je zrejmy, peniaze. Zatil co modelky by nezaplatili, moderatorky resp. prislusne medium snad dokonca plati im, ak to nie je zadarmo.

S. said...

Lev, keďže v tých istých šatách trávili "modelky" celý večer a tancovali v nich na afterpárty, tipujem, že to bola ich výplata. Takže podľa fotiek, čo som videla dostali zaplatené prepoteným polyesterom. D-I-S-G-U-S-T-I-N-G!

martinarenelt said...

jezkovivoci! obdivujem ta, ze si nasla slova na koment... ja nenachadzam...

Anonymous said...

Stuzkova, rok 1991-1992 ??
A.

s. poloviciak said...

ja len odbivujem odvahu tych celebrit si to obliect, odvahu tej navrharky toto nazvat modou a tvoju odvahu ulozit tuto fotku do svojho laptopu :) sa nebojis ze mu pride zle od zaludka a sa pokazi ?

Fleur said...

tohle má být kolekce? a kde je nějaký propojující prvek? vypadá to, jako by si to dámy vytáhly ze svého šatníku. navíc je to ohyzdné.