Tuesday 8 December 2009

A SME doma...


OK, niektoré veci asi nikdy nepochopím. Jednou z nich je štylistka, ktorá na webe SME radí ako sa maľovať, starať o pleť, alebo čo je trendové zimné líčenie. Niekto jej prosím povedzte, že ak má urobiť príspevok o starostlivosti o pleť v zime, je dobré predviesť aj inú, než dekoratívnu kozmetiku (dekoratívna kozmetika= líčidlá). Tak isto by jej niekto mohol jemne naznačiť, že ak niekomu robí mejkap a má na stole asi 50 rôznych produktov, nemusí ich použiť všetky naraz. A už vôbec nie všetky naraz len na partiu očí!
Menej je niekedy viac. Áno! Hlavne keď sa bavíme o mejkape. Ak niekomu namachlím dramatické smoky eyes, tak mu už v žiadnom prípade nedávam na pery rúž. Mohol by niekto tým našim štylistkám v slovníku ukázať význam slova "decentný"? Od kedy sú čierne monokle s trblietavou linkou decentné líčenie??? Tak isto by bolo dobré občas upresniť, že na denné nosenie sa výrazný mejkap vyslovene nehodí. A tiež to, že niektoré typy líčenia sa jednoducho nehodia pre bledú pleť, pre hlšie vsadené očné viečka a podobne. Kapiš?

Ou a posledná poznámočka: o čom to asi tak vypovedá, keď štyliska sama nie je učesaná lepšie, než ja, keď idem vyniesť smeti? To, že jej mejkap pridáva asi 10 rokov ani nerozoberajme...

6 comments:

Biancaprincipessa said...

Ta stylistka vyzera ako teta upratovcka na mojej byvalej zakladke:DDD

Becca said...

:D :D super, zabavila som sa. Ta ,,modelka,, alebo skor obet sa vobec netvari nadsene :D
nechapem ako si niekto s takymito vysledkami moze hovorit vizazistka, ja by som to bola urobila lepsie, aj moj brat by to bol urobil lepsie. no nic, to je tak v tychto koncinach.

Anonymous said...

S clankom uplne suhlasim, mozno len jedna mala vyhrada (tiez len ciastocna, totiz, suhlasim s tebou, ale ma to jedno "ale"). V knizke od Bobbi Brown aj tato teta, ktora je podla mna celkom slusna stylistka, v knihe modelku nalicila s dymovymi ocami a k tomu ako "dramatic look" priradila tri rôzne farby ruzov: bledoruzovy, tehlovy a vyrazny cerveny. Cize ano, aj s tmavym ruzom.

No a presne toto je moja oblubena cast na makeupe: nikto ti o nom nikdy nepovie pravdu. Lebo kazdy ma zasadne iny nazor. Tyka sa to farieb, aplikacie, hadam vsetkeho. Cokolvek co precitam, nasledne niekde inde popru.

Mne z toho jednoznacne vyplyva, ze na makeup si treba spravit vlastny nazor a riadit sa zdravym rozumom. :)

Tamta modelka ma ale vyslovene vecerny makeup. A ten ruz by som tiez dala dolu.

S. said...

Hani, zhodnime sa na tom, že to je všetko o individuálnom vkuse a neexistujú univerzálne platné pravidlá. Ale zlý mejkap je zlý mejkap. To dievča má peknú tvár, ale výsledok je, že sa stratila v tých čiernych tieňoch a už to pôsobí unavene a zostarnuto. Kazda mame inu tvar a hodi sa nam nieco ine - dobry stylista to musi vidiet a zvyraznit. Takze I rest my case.

Anonymous said...

Na vecerne licenie je dovolene vsetko alebo takmer vsetko´, ale iba do tej miery, aby to nezohyzdovalo a nezostarovalo danu osobu.Nazov toho videa je "Licenie pre kralovnu vecierkov a plesov", tak vizazistke uslo o *trosku* viac farbiciek :o) Licenie sa mi nepaci, podla mna je nevypracovane, so ziadnym tienovanim to nema nic spolocne, velmi mi vadi, ze slecna nemala upravene obocie, ta trblietava linka tomu vsetkemu nasadila korunu. vratila som sa do 7 triedy ZS, kde sme sa takymito trblietkami natierali od hlavy az po paty... Zhrnute a podciarknute, licenie jej nesvedci a zoskaredzuje ju :(. Sledujem na youtube sikovne kocky ako michelle phan alebo kandee johnson a tie sa vedia inak zahrat s farbickami .. Slecny slovenske vizazistky by sa mohli nechat inspirovat ..
A.

kaja said...

juuj, dobre som sa pobavila, schvalne som si nasla to video. tiez sledujem tie baby z ,,youtubu,,. Je ich tak skutocne dost, a co to som od nich pochytila ale toto video bolo hrozne. ked uz niekto robi video, nech si aspon odpusti ten afekt v hlase. co sa tyka kombinacie tmavych oci a pier, skor sa priklanam k nazoru, ze ,,bud alebo,,. I ked uz som videla vyborny makeup kde boli oboje tmave, ale proste cloveku to musi sediet s farbou pleti, vlasov...nie kazdemu sa to hodi. Ja neviem, ale tieto slovenske relacie o makeupe ma este nikdy neoslovili. aj v zmenarni mi to prislo prehnane. proste nie kazdemu sa vsetko hodi. moja mamina raz vyhrala taku premenu u nas v jedno salone, ale to licenie sa jej nehodilo. presne mam niekedy pocit, ze chcu ,,naplacat,, na zenu vsetko co maju v kozmetickom kufriku...